сряда, 22 септември 2010 г.

Анолит /мъртва вода/ и католит /жива вода/.

Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи.
В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията ± 0,5 pH няма особено практическо значение.


Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.


Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
       Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.
       Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчвада не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежоприготвена вода, а остатътък да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..


Какво количество жива вода може да се пие? - Д-р Нешев споделя: "… Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в  pH." и допълва "…от 1994г. до сега аз пия само жива вида." При увеличаване употребата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране.


Аритметично доказване повишаването на pH  на кръвта след пиене на жива вода.
Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и  в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни аннийони от кръвта с количеството хидроксилни аннийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни аннийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0.153 на 0.003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно - това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на ЖИВАТА ВОДА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар